Monday 11 October 2010

Как да се отървем от главоболието

Главоболието, е доста неприятно и всеки се опитва да го излекува колкото се може по-скоро. В аптечната мрежа има голямо количество медикаменти срещу главоболие, но в последно време е модерно използването на алтернативна медицина и билки. Поради тази причина по-долу ще разгледаме няколко изпитани метода за справяне с болката в главата с помощта на природни средства.

Практиката при приемането на билки против главоболие е те да се приемат преди ядене. Логиката е, че при празен стомах, билките ще бъдат усвоени по-бързо и следователно лечебното им действие ще започне по-рано.

Ако сутринта се събудите с главоболие направете си една чаша айран, сложете в нея една чаена лъжичка сода бикарбонат и я изпийте (на гладно). До половин час ще осетите отшумяване на болката. Тази лечебна отвара е приложима и при хора страдащи от лека форма на мигрена.

Излекувайте главоболието с чай от хмел, маточина, дилянка и копър
В половин литър вода поставете по 2 чаени лъжички плодове от копър, корени от дилянка, листа от маточина и шишарки от хмел. Оставете сместа да кисне половин час, след което прецедете и пийте един час преди хранене. Приемайте по 100 мл., а при по-силна болка можете да удвоите дозата. Пийте всеки ден в продължение на няколко месеца, като правете паузи от по 10 дена всеки месец.

Запарете една супена лъжица жълт кантарион в 250 милилитра вряла вода. Прецедете и пийте 3-4 пъти на ден преди хранене.

В сутришното си кафе добавете сок от лимон. Кофеина и наличното количество Витамин С в лимонения сок ще спомогнат за бързото отшумяване на главоболието.

Изстискайте сока от няколко зелени ябълки, добавете малко мед и изпийте преди ядене. Освен, че ще се заредите с енергия, главоболието ще изчезне доста бързо.

От дълбока древност са известни лечебните свойства на ментата. Тя може да ви помогне и при главоболие. Една супена лъжица изсушени листа от мента се запарват в половин литър вряла вода. Прецеждате и пиете на гладно.

Лечебен чай при мигрена
Смесете 20 грама потайник, 30 грама мащерка, 50 грама маточина и иглика. Сложете една супена лъжица от сместа да ври 5 минути в половин литър вода. Пийте преди всяко ядене по 100-150 милилитра.

0 comments:

Post a Comment